دوستان تبیانی عزیزم:
همانطور که د مطلب سربازی دفعه قبل گفتم زمان رفتن بنده نزدیک و نزدیک تر شد تا اینکه
فردا صبح بنده اعزام میشوم
باید اعتراف کنم دو ماهی که در قسمت ثبت مطالب بودم خیلی برای من خوب و رویایی بود
و بهترین لحظات برای من به شمار میرفت.دوستان خوبی پیدا کردم و از نظراتشان بهره ها بردم
امیدوارم که مطالب من هم خوب بوده باشد و دوستان از ان استفاده نموده باشند
ضمنا اگر نظری دادم که کسی از من رنجیده شد ببخشید
این آخرین مطلب بنده قبل از اعزام است والبته لحظه شماری میکنم تا باز به جمع شما خوبان بپیوندم
از کارکنان و کاربران تبیان التماس دعا دارم
خدا نگهدار
مقام معظم رهبری:
نرمش و ملایمت در برابر دشمنان
باعث انصراف ان ها
از خصومت ها و جنایت ها نمی شود
مقام معظم رهبری:
چشمه سار امید و معرفت و انگیزه امت اسلامی
ایران است
طبیعی است که بیشترین فشار های جبهه استکبار
بر ملت ما باشد
پیامبر بزرگوار اسلام:
در روز قیامت
در ترازوی کارهای مومن
چیزی بهتر از حسن خلق گذاشته نمیشود
پیامبر بزرگوار اسلام:
با فضیلت ترین شما خوش خلق ترین شماست
که همنشین نواز باشند
و با مردم انس گیرند
و مردم با انها انس گیرند
وروی فرششان نشینند
امام صادق:
خلق نیکو گناه را اب میکند چنانچه خورشید یخ را
امام زمان قلب عالم است
همانطور که نمیشود قلب یک لحظه از کار بایستد و تمتم بدن به او وابسته است
همینطور هم نمیشود امام زمان لحظه ای در عالم حضور نداشته باشند
وطبق روایت:
اگر حجت نباشد زمین اهلش را در خود فرو میبرد
انسان امروز مانند کسی است که در بیابانی گم شده است و نمیداند به کجا باید برود
گاهی به طرف شرق
گاهی به طرف غرب
و نمیداند گمشده اش را باید کجا بیابد
چرا انسان سرگردان میشود؟
شما چه پاسخی برای این سوال دارید؟
.
.
.
ایا به این خاطر نیست که انسان
نمیداند که
سرگردان است
طرفداران کانددیداتوری سید محمد خاتمی و عبدالله نوری در مراسمی که امروز در دانشکده فنی دانشگاه تهران با سخنرانی خاتمی ترتیب داده شده بود، با یکدیگر درگیر شدند.
به گزارش رجانیوز، علی رغم تدابیر انجمن اسلامی دانشگاه تهران با هدف جلوگیری از ورود حامیان نوری به تالار شهید چمران محل سخنرانی خاتمی، تعدادی از این افراد به سالن راه یافتند و با ورود خاتمی، شعارهایی علیه وی سر دادند.
مجری برنامه با ورود خاتمی شعار "دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد" را از پشت تریبون مطرح کرد اما حاضران وی را هو کردند.
حامیان خاتمی و اعضاء انجمن اسلامی دانشگاه تهران نیز که از خاتمی برای حضور در این مراسم دعوت کرده بودند، شعارهایی در حمایت از خاتمی سر دادند."خاتمی قهرمان، برای حفظ ایران، امید ملت بمان" جزء شعارهای اصلی طرفداران خاتمی است که به صورت دست نوشته هایی نیز در سالن دیده می شود.
برخی زدوخوردهای پراکنده در گوشه و کنار سالن مشاهده شد.
دو طیف سنتی و مدرن طیف علامه دفتر تحکیم وحدت، حامیان و مخالفان کاندیداتوری خاتمی هستند که در مراسم امروز نیز نتوانستند اختلافات خود را مخفی کنند.
مخالفان خاتمی با شعارهایی مانند "آزادی، مساوات، تحریم انتخابات"، "انجمن سنتی تو مایه خفتی"، فضای این مراسم را متشنج کرده اند. این طیف افراطی همچنین شعارهای متعددی علیه دولت سر دادند که در این شعارها، حامیان خاتمی نیز آنها راه همراهی می کردند.
این عده همچنین با آتش زدن تصاویر خاتمی و همچنین ریختن تصاویر وی در سطل زباله به حضور رئیس جمهور سابق در دانشگاه تهران اعتراض کردند.
صبح امروز از دانشگاه های امیرکبیر، تریبت مدرس، خواجه نصیر و تریبت معلم، اتوبوس هایی برای انتقال دانشجویان به دانشگاه تهران و محل سخنرانی خاتمی توسط انجمن های اسلامی این دانشگاه ها درنظر گرفته شده بود. به طوری که وقتی درب سالن در اثر ازدحام جمعیت شکسته شد، دانشجویان با صندلی هایی که از ساعتی قبل با انتقال اتوبوسی پر شده بود، مواجه شدند.
پس از شکست شدن درب سالن، یکی از اوباش، تصویر امام خمینی(ره) را که بالای درب نصب شده بود، پاره کرد.
انجمن اسلامی دانشگاه تهران به منظور کنترل تشنج و درگیری های احتمالی، حساسیت ویژه ای بر روی ورود و خروج دانشجویان به دانشکده فنی به خرج می دادند مانع از ورود تعدادی از منتقدان شناخته شده خاتمی شدند.
درب های اصلی دانشگاه تهران نیز امروز به صورت خاص توسط نیروهای انتظامات و حراست دانشگاه کنترل می شد.
مخالفان کاندیداتوری خاتمی که حامی کاندیداتوری عبدالله نوری و در غیر اینصورت طرفدار تحریم انتخابات هستند، در تجمع هفته گذشته خود نیز علیه خاتمی شعارهایی سرداده بودند.
سخنرانی خاتمی قرار بود روز یکشنبه هفته گذشته برگزار شود که به دلیل همزمانی آن با تجمع منتقدانش در روز 17 آذر لغو و به امروز موکول شد.
روز گذشته نیز نامه ای توسط این طیف با محتوای هشدار به خاتمی منتشر شده بود که پس از درج این نامه در رسانه های اصولگرا، سایت خبرنامه امیرکبیر از انعکاس این خبر به عنوان اقدام تفرقه افکنانه یاد کرده بود.
در برنامه امروز اجازه پرسش شفاهی به دانشجویان داده نشد و چند سؤالات کتبی به صورت گزینش شده قرائت شد.
پس از هر بار متشنج شدن فضای جلسه، خاتمی از دانشجویان درخواست می کرد به یکدیگر "مرگ" نگویند.
هنگامی که یکی از دانشجویان پرسید امام خمینی که شما می شناسید با امام خمینی که برخی مصادره کرده اند، چه فرقی دارد، ابتدا حامیان خاتمی وی را هو کردند و سپس خاتمی گفت مجالی برای پاسخ به این سؤال نیست.
حامیان خاتمی به طرف حامیان معدود عبدالله نوری و تعدادی از مارکسیست ها، اشیایی پرتاب کردند.
رئیس جمهور سابق در بخشی از اظهارات خود تأکید کرد دموکراسی بدون دین به نتیجه نمی رسد اما هنگامی که دانشجویی از وی سؤال کرد چرا اجازه فعالیت غیردینی در دانشگاهها داده نمی شود، گفت: فضای دانشگاه ها فضای خوبی نیست، اگرچه طبق فرمایش امام(ره) باید به همه گروه ها حتی ملحدین و مارکسیست ها حق فعالیت در جمهوری اسلامی داد.
خاتمی در پاسخ به به سؤال یکی از منتقدان که پرسید آیا 8 سال برای فعالیت شما کافی نبود، اظهار داشت: 8 سال که هیچ، 28 سال هم کم است.
رئیس بنیاد باران در مورد ماجرای 18 تیر 78 هم گفت: آن مسئله فاجعه ای بود که از یادها نمی رود و کار متحجرانی بود که توهم را به جای تفکر قرار می دهند.
وی درخصوص جنبش دانشجویی نیز گفت جنبش دانشجویی برای آنکه دوام داشته باشد، باید برآمده از جنبش عام اجتماعی باشد.
خاتمی درخصوص کاندیداتوری خود نیز این مسئله را نفی نکرد و پاسخ روشنی نداد اما گفت شرایط باید فراهم باشد و برنامه داشته باشیم، حساسیت ها نسبت به من زیاد است.
وی با بیان اینکه اگر شورای نگهبان کاندیداهای ما در انتخابات مجلس هشتم را رد نمی کرد، امروز 50% مجلس متعلق به ما بود، گفت: افرادی توسط شورای نگهبان ردصلاحیت می شوند که سابقه جنگ و جبهه اشان بیشتر از این افراد است.
خاتمی همچنین گفت: دولت من با نفت 9 دلاری، تورم را در سطح 15% نگاه داشت، این دولت با نفت 90 دلاری، چه تورمی دارد؟
وی اضافه کرد: البته این سیاه نمایی علیه دولت نیست، نیت دولت نهم نیز خیر است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اگر تکلیف شد، آیا حاضرید آبروی خود را برای ایران بگذارید؟ گفت: با این که یزدی هستم حاضرم جان خود را برای ایران بگذارم.
از سوی دیگر جمعی از دانشجویان مسلمان دانشگاه تهران نیز امروز با صدور نامه ای سرگشاده با عنوان "آقای خاتمی، ما هم سؤال داریم" همزمان با حضور امروز خاتمی در دانشگاه تهران، سؤالاتی را از وی مطرح کردند.
در این نامه خطاب به خاتمی آمده است: بعد از دوران اصلاحات، این سومین حضور شما در سیاسیترین دانشگاه ایران است. حتما یادتان هست که در سال پایانی دوره 8 ساله ریاست جمهوریتان چه رخ داد! فرزندان شما که سالها برایتان سوت و کف زده بودند شما را هو کردند و چقدر زیبا شاهد شعار زنده باد مخالف من، بودند؛ به خاطر میآورید؟ به اخراج از سالن توسط همراهانتان، تهدیدشان کردید و در آدم بودنشان شک کردید و این دانشجویان ارزشی و مسلمان بودند که احترام رئیسجمهور مملکتشان را حفظ کردند و از حق نقد و سوالهای بیشمار خود از گفتمان اصلاحطلبان گذشتند.
رئیسجمهور سابق ما، آنجا شما از شنیده شدن صدای دشمن در پایگاه اصلاحطلبان گفتید، چقدر دیر این صدا به گوش شما رسید. صدایی که از همان ابتدا به گوش ما و سایر دوستداران نظام رسیده بود. امروز هم این صداها واضحتر شنیده میشود. از حمایتهای رئیسجمهور آمریکا از اصلاحطلبان چه خبر؟ اخیرا برای چندمین بار از اصلاحطلبان بیروت تا تهران حمایت کرده است، به نظر شما این حمایتها در پاسخ صداهای خارج شده از اردوگاه اصلاحات نیست؟
حجتالسلام و المسلمین خاتمی، بالاخره ما نفهمیدیم که اصلاحاتی که تاکنون تعریف دقیقی نشده است برای دموکراسی قید دین میاورد یا برای دین قید دموکراسی؟ شما اظهارات آقایان آغاجری، سروش و گنجی را که بوی ارتداد از آن به مشام می رسد شنیدهاید؟ موضع شما به عنوان یکی از رهبران اصلاحات چیست؟
سازمانی را که جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به امضای آیت الله مشکینی (در پی حمایت قاطع از اظهارات هاشم آغاجری) نامشروع اعلام کردند، مشروع میدانید یا نامشروع؟
نسبت شما با افرادی که در انتخابات مجلس هفتم، پس از تحصن در مجلس ششم (که مقام معظم رهبری از آن به چراغ سبز به دشمن یاد کردند) بر روی التزام به ولایت فقیه قلم کشیدند، چیست؟ آیا بعد از اینکه 8سال در کنار شما بودند باز هم آنها را در اطراف خود میبینید؟
کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، در کابینه احتمالی شما، آیا کماکان برای افراد چون مهاجرانی، حاجی، معین و.. جایی هست؟ اگر فراموش کردهاید برایتان تحصن 3 روز علمای حوزه علمیه قم در معیت مراجع اعزام تقلید مانند حضرتآیتالله العظمی نوری همدانی و... در اعتراض به عملکرد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شما را یادآوری کنیم: (ننگ ما، ننگ ما، وزیر فرهنگ ما) و شما این اعتراضات را دیدید و نسبت به رفع آن هیچ کاری نکردید.
بحث مدارک دانشگاهی مدیران کماکان داغ است. در رزومه بسیاری از مدیران اصلاحطلب، مدارک تحصیلی دانشگاه جعلی هاوایی به چشم میخورد. آقای دکتر مرتضی حاجی، وزیر آموزش و پرورش دولت شما، فوقلیسانس مدیریت آموزشی خودشان را برای مدیریت و تربیت دانشآموزان متقلب میخواستند؟
اعلام عدم رضایت صریح مقام معظم رهبری از عملکرد دکتر معین در وزارت علوم را که در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی 26/9/81 در حضور شما و غیبت دکتر معین ابراز شد را به یاد دارید؟ در راستای رفع دغدغههای معظمله چه کردهاید و در آینده چه خواهید کرد؟
حاج آقای خاتمی، ما معتقدیم ساختار شکنیهای زیادی در دوران اصلاحات به وقوع پیوست از لوایح دوقلوی افزایش اختیارات رئیس جمهور گرفته تا نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبری برای نوشیدن جام زهر، آیا اصلاحات برای ادامه این ساختار شکنیها برنامه ویژه دیگری دارد؟
آقای خاتمی، رهبر معظم انقلاب در آخرین دیدار با هیات دولت از جلوگیری دولت نهم از نفوذ سکولاریسم در بدنه قوه مجریه قدردانی کردند به نظر شما تفکر جدایی دین از سیاست، در بدنه کدام دولت ترویج پیدا میکرد؟
از انتخابات شورای شهر دوم تاکنون در 5 انتخابات متوالی مردم به گفتمان شما "نه" گفتهاند؛ در انتخابات شورای شهر دوم که از شورای نگهبان هم خبری نبود و مجلس اصلاحات آن را برگزار کرد شکست بدی خوردید و آن شروع سرآغازی بود بر انتخابات گفتمان امام (ره) و انقلاب توسط ملت ایران، گفتمانی که در عمل به دنبال خدمت به تمام مردم است، چه مردم مراکز استانها و چه روستانشینان زحمتکش برای ولینعمتان انقلاب از دید حضرت امام احترام ویژهای قائل است و به دنبال بازیهای سیاسی نمیباشد.
در انتخابات مجلس هشتم یاران شما در ائتلاف اصلاح طلبان تنها 11 نفر را به دور دوم انتخابات فرستادند و پس از برداشته شدن نام شما از لیست انتخاباتی، تنها آقای مجوب از اعضای حزب کار وارد مجلس شد.
چند ماه پیش، شما بازنشستگی سیاسی خود را رسما اعلام کردید و دیری نگذشت برای حضور در عرصه انتخابات شرط گذاشتید. جدای از تناقض در حرفهایتان در طول چند ماه، به نظر شما آیا برای خدمت گزار مردم شدن، باید برای مردم شرط گذاشت؟
بنیان گذار محترم بنیاد باران، آن موقع که دوستان شما اندیشه های حضرت امام (ره) را به موزه های تاریخ فرستادند، شما کجا بودید؟ هنوز خودتان را پیرو راه و منش امام روح الله می دانید؟ آنچه ما در عمل دیدیدم، چیز دیگری بود! نه از عزت و اقتدار ملی در عرصه سیاست خارجی خبری بود و نه در سیاست داخلی.
نامه دور از شان نظام اسلامی توسط دستگاه دیپلماسی شما در سال 2003 که از ترس تهدیدات شیطان بزرگ نوشته شده بود، در کجای راه امام (ره) می گنجد؟
آن نامه نوشته شد و به دست نامحرمان نظام رسید ولی مردم انقلابی ایران را محرم ندانستید و حتی رهبری نظام را هم در جریان موضوع قرار ندادید، آیا اقتدار نظام اسلامی ما را در مواجهه با شرق و غرب به فراموشی سپرده بودید؟ اقتدار عملی و تدبیر امام روح الله را در قضایای مکفارلین، حکم ارتداد سلمان رشدی، محو اسرائیل و... فراموش کرده اید؟ آیا این اقدامات را تنش زا و بدون توجیه می دانید؟
با توجه به اظهارات اخیر بوش، تعلیق تمام فعالیتهای هستهای، مایه امیدواری غرب و آمریکا بود، هنوز برای ما امیدواری دشمنانمان از عملکردهای دولت شما قابل تحلیل نیست.
موضوع هسته ای در زمان اصلاحات جزو تحقیر آمیز ترین موضوعات بود و برای ملت هیچ فایده ای نداشت. ملت و رهبری نظام از افراد ترسویی که همچون شاه سلطان حسین باشند حمایت نخواهند کرد.
راستی آقای موسویان هم که از جرم جاسوسی تبرئه شد و به استناد ماده 505 قانون مجازات اسلامی به علت بر هم زدن امنیت کشور از طریق در اختیار قرار دادن اسناد طبقه بندی شده به بیگانگان محکوم شد! (حکمی که همچنان برای ما جای سؤال از قوه قضائیه را باقی گذاشته است.)
دوستی می گفت 2 سال حبس تعلیقی و 5 سال انفصال از خدمت دولتی هم که آقای موسویان به آن محکوم شدند برای اتمام زمان ریاست جمهوری دولت اصولگرا است! نظر شما چیست؟
سید اصلاحات، در داخل کشور آشوب گران دست به اغتشاشات 18 تیر 1378 زدند و از احساسات پاک دانشجویان سوء استفاده کردند. در میان آشوب گران بیسیم های وزارت کشور دیده شد، کیانوش مظفری را که می شناسید؟ حوادث 18 تیر نیاز به باز خوانی دارد. در این بازخوانی ما را یاری میکنید؟
معاون سیاسی وزیر کشور اصلاحات در دادگاه به جرم تقلب و دخالت در انتخابات محکوم شد. برای ما این حق را قائل شوید که دیگر به مدیران اصلاح طلب اعتماد نداشته باشیم.
سید خندان، آن موقع که شما چشمهایتان از کم خوابی برای دیدن مسابقه فوتبال پف کرده بود عده زیادی از مردم به خاطر شرایط سخت اقتصادی و معیشتی در دو نوبت کار می کردند و هرگز خواب تماشای مسابقه فوتبال را به جای خواب و استراحت نمی دیدند، امروز اقتصاد ایران کماکان با مشکلاتی دست به گریبان است که میراث دولتهای گذشته است.
دیوان محاسبات از 6 میلیارد دلار گم شده از درآمد ارزی کشور سخن می گوید آیا شما این پول را دیدهاید؟!
در برنامه های سوم و چهار توسعه از هدفمند کردن یارانهها سخن به میان آمده است، چرا شجاعت این اقدام بزرگ را نداشتید؟
آقای سید محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ما و کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری، اینها تنها گوشهای از سوالات بیشمار و بدون پاسخ ما دانشجویان است که در این نوشتار آمده و امید داریم که این سوالات دانشجویان مسلمان دانشگاه تهران، پس از این همه رفت و آمد به دانشگاه ما همچنان بدون پاسخ نماند.
آقای خاتمی ما هم پاسخ می خواهیم...
علی نادری
1. دیدار رهبر انقلاب اسلامی با دانشجویان دانشگاه علم وصنعت را شاید بتوان یکی از مهترین دیدارهای ایشان در سالیان اخیر دانست. هرچند رسانهها در پوشش اخبار این دیدار بیشتر بر جملاتی تأکید کردند که در آن به تمجید از انقلابى بودن، تعهد، کارآمدی، فعال بودن و شجاعت رئیسجمهور پرداخته شده بود، و هرچند در تحلیلها، انتخاب دانشگاه علموصنعت به عنوان محل این دیدار امارهای از توجه رهبر انقلاب به دولت نهم و رئیس جمهور خوانده شد، ولی به نظر می رسد آنچه دراین دیدار بیش از تمجیدها و تعریفها اهمیت داشت، مدل و شیوهای از حکومتداری بود کهرهبر انقلاببرمبنای گفتمان انقلاب اسلامی مطالبه کردند و صد البته جمع دانشجویان به عنوان مجموعهای بریّ از شائبه قدرت طلبی و مشهور به آرمانطلبی، خود مزیدی بود بر علت این بیانات.
"صورت" انقلاب اسلامی و "سیرت" آن؛ همه مسئله این بود و نسبت این دو با هم. آن هم در واپسین روزها از دهه سوم انقلاب اسلامی. آن زمان که اهالی انقلاب اسلامی برای تحقق آرمانها، مطالبات و دغدغههایی که سالیان دراز مبارزه فراهم آورده بود، بر سر مدل حکومتداری بحث می کردند، ساختار حکومتی "جمهوری اسلامی" به عنوان شیوه و مدلی که ظرفیت تحقق ابعاد گوناگون "انقلاب اسلامی" را داراست، انتخاب شد و برهمین مبنا، ساختارهای حقوقی "جمهوری اسلامی" شکل گرفت. اما به راستی تنها با داشتن "صورتی" از انقلاب اسلامی، بدون توجه به "سیرت" انقلابی، امیدی به تحقق آرمانهای انقلابی وجود داشت؟ شاید جدایی همین "سیرت" از "صورت" مهمترین خطری بود که نظام اسلامی را تهدید می کرد و می کند، آنچنانکه رهبری در این دیدار فرمودند:
«اگر این مغزهاى حقیقى و این بخش هاى اصلىِ هویت واقعى جمهورى اسلامى از دست برود و ضعیف شود، ساخت ظاهرىِ جمهورى اسلامى خیلى کمکى نمی کند؛ خیلى اثرى نمی بخشد و پسوند "اسلامى" بعد از مجلس شورا: مجلس شوراى اسلامى؛ دولت جمهورى اسلامى، به تنهایى کارى صورت نمی دهد. اصل قضیه این است که مراقب باشیم آن روح، آن سیرت، از دست نرود، فراموش نشود؛ دلمان خوش نباشد به حفظ صورت و قالب. به روح، معنا و سیرت توجه داشته باشید. این، اساس قضیه است.»
2. در سالیان پس از دفاع مقدس، عمدهترین چالشی که نظام اسلامی با آن دست به گریبان بود، تهی شدن از هویت انقلابی خود بود، چرا که التزام به اصول انقلابی، هزینههایی را طلب می کرد که درگیر شدن با امورات پرحجم اجرایی، پذیرش آنها را برای عدهای از دولتمردان دشوار میساخت. هر چند دوران دفاع مقدس و شور انقلابی اهالی جهاد وشهادت، چنان روحی را در جامعه دمیده بود که امکان چشمپوشی از گفتمان انقلاب اسلامی را در تصمیم گیرهای کلان به راحتی به دولتمردان نمیداد، اما آنچه را که در سال های پس از آن روی داد، می توان نشانه ای بر کم رنگ شدن این گفتمان در تصمیم گیریهای کلان دولتمردان دانست.
هر آنچه رنگ و بوی انقلابی داشت، برچسبی معادل "تندروی" دریافت کرد و آنگونه شد که در مقابل این "تندروی"، "اعتدال" به متاعی بس گرانبها بدل شد، چراکه حرکت در خلاف مسیر رود خانهی دهکدهی جهانی، اقتضائاتی داشت که جز مؤمنین به انقلاب و مبانی آن را توان پرداختنش نبود، و اینگونه شد که "تنش زدایی"، "اعتدال" و "فن سالاری" به عنوان ویژگی های مدیریت مطلوب شناخته شد.
تغییری بی سرو صدا در "سیرت" انقلابیِ تکیه زدگان بر مناصب جمهوری اسلامی. آنچنانکه رهبر حکیم انقلاب فرمودند:
«انحراف در هدفها، در آرمانها، در جهتگیرىها را باید مراقبت کرد که پیش نیاید، و این چیزى است که ما در طول این سالهاى طولانى -بهخصوص بعد از جنگ و بعد از رحلت امام- درگیرش بودیم؛ جزء درگیرىهاى اساسى در این دو دههى گذشته، یکى همین بوده.»
3. ویژگیهایی چون "عدالتطلبى"، "سادهزیستى"، "اجتناب از اشرافیگرى"، "کار و تلاش مخلصانه"، "اعتماد به مردم"، "جهاد و شهادت"، "شجاعت در برابر هیبت دشمن"، "نزدیکى با ملتهاى مسلمان"، "طلب و پویایى علمى بىوقفه" که رهبر انقلاب در این دیدار از آنها به عنوان شاخصههای هویت انقلابی و به عبارتی "سیرت" انقلاب یاد کردند، را امروز میتوان در منش دولتمردان دولت نهم یافت. مؤلفههایی که علیرغم رنگ باختن در دولتهای پس از جنگ، دولت نهم را بر آن داشت تا با شعار تحقق آنها به میدان بیاید. همان مؤلفههایی که به تعبیر رهبر انقلاب، سبب گرمتر شدن حمایتهای ایشان از دولت نهم است و از سوی دیگر همان مؤلفه هایی که سبب گرمتر شدن مخالفت ها، تخریب ها و کارشکنیهاست.
نزاع برسر گفتمانی است که دولت نهم به آن پایبند است و بسیاری از نخبگانی که روزگاری بر مسندها تکیه زده بودند، امروز برنمیتابند؛ حتی احمدینژاد هم محل نزاع نیست. نزاع بر سر پذیرش گفتمان انقلاب اسلامی با همه لوازم آن است. گفتمانی که بی شک با گفتمان های وارداتی همچون لیبرالیسم، هیچ نسبتی ندارد و اینک احمدینژاد با همه کاستیهای احتمالی، نمادی است از این گفتمان.
و دیگر بر کسی پوشیده نیست که در این جدال، هدایت جبهه اصحاب انقلاب را جز رهبر انقلاب بر عهده ندارد، جدالی که حیات نظام اسلامی به آن وابسته است:
«جمهورى اسلامى را نمیتوانند تکان بدهند. ما باید خودمان مراقب باشیم که از درون پوک نشویم؛ از درون پوسیده نشویم.»
4. سؤال اینجاست: نظام را نخبگان شکل میدهند؛ با نخبگانی که حاضرند برای ساختن دولتی منهای احمدینژاد، با رقیبان و حتی دشمنان سالیان گذشته خویش بر سر یک سفره بنشینند، چگونه میتوان به سوی تثبیت هویت انقلابی جمهوری اسلامی پیش رفت؟
بعید به نظر میرسد که مشکل طراحان طرحهای رنگارنگی که این روزها با پسوند "ملی" در رسانهها خود نمایی می کنند، شخص احمدینژاد باشد. دیگر جنس دعوا سیاسی نیست، ماجرا، ماجرای جدال اصحاب گفتمان انقلاب اسلامی با مخالفین این گفتمان در تثبیت هویت انقلابی نظام اسلامی است، جدالی که میتواند نوید بخش تحقق دولت اسلامی باشد، جدالی که هرگز سیاسی نیست.
همواره این سؤال برای نگارنده مطرح بود که چگونه تصریحات واضح و غیر قابل انکار رسول اکرم صلوات الله علیه و آله در غدیر خم بر ولایت و وصایت امیرالمؤمنین علیهالسلام، در جمعی بالغ بر 120 هزار نفر، آنهم از همه بلاد اسلامی، در مدت زمانی نزدیک به 70 روز به دست فراموشی سپرده شد؟ این روزها و پس از تأکیدات و تصریحات رهبر انقلاب بر رویکرد انقلابی دولت و فراموشی این تصریحات در کمتر از چند روز آنهم توسط یاران دیرین انقلاب اسلامی، شاید بتوان به خوبی شرایط را آن زمان را درک کرد.
آری! هرچند بسیاری از حاضرین در گردهمایی غدیر نماد اسلام و از پیش کسوتان مسلمانی بودند ولی آنچه روشن است این است که در دل با اسلام راستین، فاصلهای به اندازه فاصله علی علیهالسلام با غاصبان ولایتش داشتند، فاصلهای که شاید بتوان امروز نیز درمنش بسیاری از یاران، اصحاب و نماد های انقلاب اسلامی مشاهده کرد. جدال غدیر، جدالی بر سر اسلام شاهنشاهی و اسلام علوی بود و شانه خالی کردن از پذیرش این الزامات اسلام علوی.
امروز نخبگان انقلاب اسلامی هستند که در آستانه دهه چهارم انقلاب باید جبهه خود را در این جدال تاریخی که قدمتش به درازای تاریخ بشر است، مشخص کنند "و لتغربلن غربلة..."
وزیر جهاد و کشاورزی با بیان اینکه طرح استیضاح براساس کلی گویی نوشته شده است، تأکید کرد: متأسفانه برخی نمایندگان استیضاح کننده خواسته های نامتعارف دارند.
محمدرضا اسکندری در گفتگو با رجانیوز، با اشاره به اشکال برخی نمایندگان مجلس مبنی بر کمکاری این وزارتخانه در پرداخت خسارت خشکسالی به کشاورزان گفت: آنچه که برای جبران خسارات خشکسالی از سوی مجلس تصویب شد، 2 هزار و 100 میلیارد تومان است، در حالی که برای جبران حداقلی خسارات وارده 6 تا 7 میلیارد تومان اعتبار لازم است.
وی با بیان اینکه میزان خسارت وارده بیش از 15 هزار میلیارد تومان برآورد شده است، افزود: با اعتبار 2 هزار و 100 میلیارد تومانی، امکان پاسخگویی به خسارت 15 هزار میلیارد تومانی وجود ندارد.
وزیر جهاد و کشاورزی تأکید کرد: با این حال، بیشتر از آنچه که مصوب مجلس بود، اعتبار توزیع شده است.
وی با بیان اینکه 270 میلیارد تومان به صندوق بیمه پرداخت شده است، افزود: این در حالی است که سهم صندوق بیمه از این مصوبه تنها 200 میلیارد تومان بود که 70 میلیارد تومان بیش از اعتبار پرداخت شده و این مقدار اضافی را هم به دولت بدهکار است.
اسکندری به اختصاص 800 میلیارد تومان از این اعتبار برای تأمین یارانه نهاده ها خبر داد و گفت: در حال حاضر، این یارانه در حال توزیع است و در اختیار تولید کننده قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه 300 میلیارد تومان از این اعتبار برای توسعه آبیاری نوین و تحت فشار اختصاص یافته است، گفت: علاوه بر این، با بانک کشاورزی توافق شد تا اعتبار دیگری هم بانک به آن اضافه کند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما باید برای کاری که 800 میلیارد تومان هزینه دارد، 300 میلیارد تومان اختصاص دهیم، ادامه داد: پروژه ها و کشاورزان برای استفاده از این اعتبارات به بانک ها معرفی شده اند.
وی درخصوص طرح استیضاح خود در مجلس نیز بیان کرد: بارها از نمایندگان استیضاح کننده خواستیم به میزان اعتباری که تصویب کرده اند، از ما بازخواست کنند، چراکه قطعاً با این مبلغ نمی توان خسارات را به طور کامل جبران کرد.
اسکندری با بیان اینکه استیضاح مطابق قانون حق نمایندگان است، تأکید کرد: تعدادی از نمایندگان استیضاح کننده کاری به عملکرد ندارند و تنها با کلی گویی، نفس استیضاح برایشان اهمیت دارد.
وی با اشاره به جلسه خود با استیضاح کنندگان ادامه داد: بارها درخواست کرده ایم که بگویند کدام بخش از عملکرد وزارتخانه مشکل دارد؟ آیا اعتبارات اختصاصی جذب نشده یا این اعتبارات جذب شده اما در محل خود هزینه نشده و یا اینکه کدامیک از پروژه های مصوب اجرا نشده است؟
اسکندری با بیان اینکه نمایندگان استیضاح کننده به هیچ یک از این سؤالات پاسخ روشنی نداده اند، افزود: اینکه به طور کلی بگویند کشاورزی مشکل دارد، ما هم همین را می گوییم و با آنها هم نظریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی نمایندگان استیضاح کننده خواسته های نامتعارف دارند.