مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران گفت: انتقاداتی که احمدینژاد نسبت به افراد و مراکز قدرت و ثروت مطرح کرده برای آنها قابل پذیرش نیست و به همین دلیل دست به دست هم داده و برای حذف وی تلاش میکنند و حتی ظواهر امر را رعایت نمیکنند.
عباس سلیمینمین رئیس مرکز مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران در گفتگو با فارس، با اشاره به مناظره شب گذشته میرحسین موسوی و مهدی کروبی اظهارداشت: یکی از معیارهای موثر بر قضاوت مردم نسبت به کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری، پایبندی آنها به اصول است که در برنامههای مختلف بر آن تاکید میکنند، اما موسوی درمناظره شب گذشته به قواعد مناظره و عدالت بحث پایبند نبود.
وی افزود: قاعده مناظره این است که دو طرف عملکرد و مواضع یکدیگر را با هم مقایسه کنند، اما مناظره صورت گرفته بین موسوی و کروبی نشان داد که اظهارات احمدینژاد مبنی بر اینکه در بین رقبای انتخاباتی خود ، هماهنگی هدایت شدهای از سوی کانالهای قدرت و ثروت برای مقابله با دولت نهم صورت گرفته، واقعیت دارد.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران ادامه داد: متاسفانه این افراد برای مردم این درک را قائل نمیشوند که بتوانند چنین مسائلی را بفهمند و بر همین اساس حتی در ظاهر نیز مکانیسم مناظره را قبول نکرده و به آن تن نمیدهند.
سلیمینمین با بیان اینکه مناظره باید مختص به دو نفر حاضر در جلسه باشد، خاطر نشان کرد: درحالیکه کروبی از ابتدا تا انتهای مناظره ادعا میکرد که میخواهد مناظره را جدی دنبال کند اما هیچ نکتهای در خصوص موسوی مطرح نکرد.
وی با اشاره به تذکرات مجری برنامه به موسوی نسبت به صحبت در خصوص کاندیداهای غائب، ادامه داد: کسانی که خود از پایبندی به قانون صحبت میکنند حتی حاضر نشدند موافقتنامهای را که خودشان امضاء کرده بودند را عملی کنند و رفتار دیشب موسوی کاملا با ادعاهای وی مغایر بود.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران با اشاره به عصبانیت و پرخاشگریهای موسوی در این مناظره، اظهار داشت: متاسفانه کسی که میخواهد رئیس جمهور شود در مقابل 2 تذکر مجری برنامه که کاملا درست و به جا نیز بود عصبانی شده و این چنین پایبندی خود به انتقادات اصولی را نشان میدهند در حالیکه پیش از این همواره مدعی بودند که انتقادات اصولی و حتی غیراصولی را میپذیرند.
سلیمینمین با بیان اینکه خودمحوری در اظهارات موسوی کاملا مشخص بود، اظهار داشت: این مسئله نشان میدهد که اخبار مطرح شده در خصوص هماهنگیهای پشت صحنه سه کاندیدا برای استفاده از همه فرصتها علیه یک کاندیدا تا چه حد به حقیقت نزدیک است.
وی با بیان اینکه محور این هماهنگیها فرد مورد انتقاد احمدینژاد است، ادامه داد: در هماهنگی این سه کاندیدا فردی محوریت را به عهد گرفته که احمدینژاد درمناظره اول، انتقاداتی را نسبت به خانوادهاش مطرح کرد که این انتقادات باعث ناراحتی وی شده است، از طرفی نشان میدهد که سخنان احمدی نژاد درست و به جا بوده و یک سری از مراکز قدرت میخواهند که احمدینژاد نباشد.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران در ادامه اظهار داشت: انتقاداتی که احمدینژاد در 4 سال ریاست جمهوریاش نسبت به این افراد و مراکز قدرت مطرح کرده برای آنها قابل پذیرش نیست و به همین دلیل به این صورت دست به دست هم داده و حتی ظواهر امر را رعایت نمیکنند.
سلیمینمین در خصوص عصبانیت موسوی در مناظره شب گذشته خاطرنشان کرد: ظاهرا این عصبانیت به دلیل تعرض احمدینژاد به عملکرد همسر وی بوده است، اما مطالبی را که احمدینژاد در خصوص استفاده خانواده موسوی از رانتهای ویژه مطرح کرد را همه جامعه مشاهده میکنند و میدانیم که این نکته در سالهای گذشته به شدت در کشور رایج بوده که مصادیق بارز آن مدارک مراودهای جاسبی برای صاحبان قدرت و نزدیکان آنها بوده است.
وی با انتقاد از سکوت موسوی در قبال تخلفات عدیده جاسبی در دانشگاه آزاد، اظهار داشت: آیا این سکوت به دلیل سهیم بودن در این مراودات است و یا دلیل دیگری دارد؟ موسوی 27 سال عضو هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی بوده که طی این سالها تخلفات فراوانی در این مرکز رخ داده که حتی امروز به این تخلفات درحوزههای مالی و تضییع حقوق دانشجویان که با ارائه امتیازات ویژه به صاحبان قدرت صورت میگرفته اذعان دارند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران با بیان اینکه تضییع حقوق دانشجو ظلم به او و جامعه بوده و این ظلم با صداقت و عدالت مطرح شده از سوی این کاندیداها همخوانی ندارد، گفت: اشکالی ندارد که احمدینژاد نیز نام افراد متخلف را بیان کند اما در مقابل افراد مورد سوال باید موضع خود را در خصوص این تخلفات مشخص کنند.
سلیمینمین با بیان اینکه صحبتهای احمدینژاد به هیچ وجه غیراخلاقی نبوده است، اظهار داشت: بیان این مطالب کاملا قانونی بوده و موسوی هم میتواند در صورت اشتباه بودن، از آنها دفاع کند و حقانیت خود را به اثبات برساند، ولی شاهد بودیم وی هیچ پاسخی به این مطالب نداشت و اکنون حایان وی تلاش میکنند که بحث را ناموسی کنند.
وی با اشاره به اظهارات موسوی در مناظره شب گذشته در خصوص پرتاب سنگ به سوی ماشینش، خاطرنشان کرد: بیان این مسائل کاملا غیرمنطقی است، چون امکان وقوع هر اتفاقی در فضای احساسی تبلیغات انتخاباتی وجود دارد و حتی ممکن است این افراد از سوی تندروهای حامی خود موسوی این کار را انجام داده باشند، اما تهدید کردن متقابل، جامعه را به سمت تشنج و درگیری میکشاند و از موسوی به عنوان یک شخصیت با سابقه، اینگونه صحبت کردن انتظار نمیرفت.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران با ابراز نگرانی از این مسئله، اظهار داشت: حضور افراد و عناصر تندرو و برنامههایی که از سوی حامیان موسوی به گوش میرسد به شدت محل نگرانی بوده و نشان از کم ظرفیتی افراد است.
سلیمینمین با بیان اینکه انتخابات محل طرح انتقادات است، ادامه داد: موسوی میتواند به سخنان مخالفان خود پاسخ دهد اما نباید با اظهارات خودجامعه را ملتهب کند.
وی با تاکید بر اینکه طرح این مسائل که احمدینژاد به نظام توهین کرده اصلا درست نیست، تصریح کرد: نظام از یک سری اصول تشکیل شده و نه افراد و شخصیتها، امروز میبینیم که رسانههای حامی موسوی چنین القا میکنند که نظام از شخصیتهای برجسته و نزدیکان آنها تشکیل شده است در حالیکه شاهد بودهایم که حضرت امام خمینی(ره) بارها در سخنان خود تاکید میکردند که افراد رفتنی بوده و این نظام است که باقی میماند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران با بیان اینکه اظهارات احمدینژاد را کاملا به نفع نظام میدانم، ادامه داد: شخصیتها به میزان پایبندی به اصول، به نظام وابسته میشوند و با طرح نکاتی که احمدینژاد بیان کرد، مردم میتوانند در آستانه انتخابات ضعفها را بهتر شناخته و با مسائل اساسی بیشتر آشنا شوند.
سلیمینمین با اشاره به طرح مقوله عدالت در اظهارات کاندیداهای مختلف، یادآور شد: زمانیکه از عدالت سخن میگوییم باید آن را در مورد افراد توانمند و برجسته هم رعایت کنیم و همه افراد باید قانون را رعایت کنند، اگر اکنون شاهد بیعدالتی در جامعه هستیم علتش این است که برخی از افراد برجسته تن به قانون نمیدهند و گرنه جامعه به سمت قانونگرایی سوق مییابد.
وی با بیان اینکه اظهارات احمدینژاد به نفع برخی در جامعه نیست، ادامه داد: مشخص شدن حمایت مالی و سیاسی جریانهای قدرت و ثروت از برخی کاندیداها یقینا به نفع آنها نخواهد بود و بر همین اساس برخی در مقابل این موضوع مماشات کرده و برخی رسانهها نیز جلوی حرکت جامعه به سمت حقیقت را میگیرند و به این مسائل قداست میدهند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران در ادامه تاکید کرد: احمدینژاد به دلیل افشای برخی مفاسد، نه تنها خاطی نیست بلکه پایبند به سوگند خود بوده و وظیفه دارد از عدالت و حقوق افراد مختلف در جامعه دفاع کند.
سلیمینمین با بیان اینکه موسوی در مناظره نخست با احمدی نژاد نیز خودش صحبت از افراد غایب را آغاز کرد، گفت: موسوی در آن مناظره از وزیر کشور دولت نهم و اموال او سخن گفت و این درست نیست که همواره به دولت اتهام زده شود و حتی برخی از ادعاهای موسوی به معنای نشر اکاذیب محسوب شده که قوه قضاییه میتواند آنها را پیگیری کند.
وی ادامه داد: اگر موسوی برای خود حق انتقاد از دولت را قائل میشود باید منتظر پاسخها نیز بماند، در این شرایط درست نیست که موسوی صحبت کردن در مورد همسر خود را ناموسی جلوه دهد و این تناقضها برای جامعه روشن است.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ معاصر ایران در پایان با بیان اینکه مناظره باید با صراحت باشد، اظهار داشت: در مناظره همه مطالب باید مطرح شود تا طرف مقابل نیز از خود دفاع کند و این درست نیست که یک طرف بیان برخی مسائل را برای خود مجاز شمرده ولی همان موارد را برای احمدینژاد پردهدری و هتکحرمت بداند و این تناقضات رفتاری از سوی افراد پذیرفتنی نیست.